2008 Elokuvaviikot

KATYŃ (2007) - Katyn, 117', ohj. Andrzej Wajda

Kertomus puolalaisista upseereista, jotka NKVD murhasi Katynissa II maailmansodan aikana. Tarina murhista tietämättömistä naisista, jotka odottivat aviomiehiään, isiään, poikiaan ja veljiään kotiin. Totuuden kieltäminen: puolalaiset pakotettiin unohtamaan omat sankarinsa. Muistojen ja totuuden puolesta tehty elokuva valtavista taisteluista, joiden ansiosta puolalaiset elävät tänään vapaassa maassa.

KOROWÓD (2007) - Kohtalon oikkuja, 112', ohj. Jerzy Stuhr

Nuori Bartek löytää junasta kännykän, jonka outo matkustaja on juuri sinne jättänyt. Uteliaisuuttaan hän vastaa ensimmäiseen kännykkään tulevaan puheluun ja niin alkaa tapahtumien sarja, joka tuo siihen asti toisilleen tuntemattomat ihmiset yhteen - heidän joukossa oudon matkustajan vaimo ja tytär, Bartekin entinen tyttöystävä sekä uusi tuttavuus Ula. Kaikilla heistä on jotain omatunnollaan. Kaikki toivovat onnea peläten, että totuus voisi paljastuessaan sen pilata.

PORA UMIERAĆ (2007) - Aika kuolla, 104', ohj. Dorota Kędzierzawska

Aika kuolla on tarina vanhasta rouvasta, jonka omistama upea huvila on aikojen saatossa muuttunut rapistuneeksi puutaloksi. Monen vuoden jälkeen rouvan unelma on toteutumassa -viimeinen vuokralainen on muuttanut pois ja hän on jälleen emäntä omassa talossaan. Valitettavasti tämä onnellinen hetki jää lyhyeksi. Rouvan aikuinen poika ei haluakaan muuttaa perheineen takaisin äidin luokse, eikä hän ole muutenkaan kiinnostunut talon kunnostuksesta. Päinvastoin poika yrittää salaa äidiltään myydä huvilan naapurille. Aniela rouvan tulee jälleen kerran ottaa ohjat omiin käsiinsä.

SZTUCZKI (2007) - Temppuja, 95', ohj. Andrzej Jakimowski

Kuusivuotias Stefek uskoo, että hänen aiheuttamansa yhteensattumien sarja voi tuoda hänet lähemmäksi isää, joka jätti perheen toisen naisen tähden. Stefekin vanhempi sisko auttaa häntä näyttämällä miten kohtalon kulkua voi edesauttaa uhraamalla pieniä lahjoja. Ratkaisevalla hetkellä lapsilla ei kuitenkaan ole mitään arvokasta uhrattavaa ja Stefek päättää nostaa panoksensa vaarallisen korkealle...

WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE (2007) - Kaikki tulee olemaan hyvin, 98', ohj. Tomasz Wiszniewski

Pieni merenrantakaupunki. 12-vuotiaan Pawelin äiti on kuolemaisillaan syöpään. Pawel rukoilee äidin parantumisen puolesta ja päättää lähteä pyhiinvaellusmatkalle Częstochowaan - puolalaisille pyhään kaupunkiin. Hänellä on edessään 350 km pitkä matka vanhassa autoromussa seuranaan alkoholiongelmista kärsivä liikunnanopettaja...

KILKA MNIEJSZYCH WYGRANYCH (2007) - The Booth of Fortune, dokumentti, 10',

ohj. Lesław Dobrucki Tuotanto: Andrzej Wajda Master School

BIBLIOTEKA (2007) - The Library, dokumentti, 14', ohj. Grzegorz Jaroszuk 

Tuotanto: Polish National Film School, Łódź

TRENING (2008) - The Training, animaatio 5', ohj. Michał Socha 

Tuotanto: Polish National Film School, Łódź

52 PROCENT (2007) dokumentti, 20', ohj. Rafał Skalski 

Tuotanto: Eureka Media, Krzysztof Kopczyński

FELGARZ Z WOLI (2007) - Lord of the Rims, dokumentti, 15', ohj. Kuba Maciejko 

Tuotanto: Andrzej Wajda Master School